LIVE RADIO SOAAVE 2017


ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

LIVE CHAT

2ος Γύρος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΓΩΝΕΣ - ΑΓΩΝΕΣ


Για την ιστορία
Ήταν το 1956 όταν στη Νότια Καλιφόρνια των Η.Π.Α. ο Kurtis Kraft, ιδιοκτήτης της American Art Ingels, εταιρία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων  για τους αγώνες Indy,  κατασκεύασε το πρώτο kart. Λίγα παλιοσίδερα και ένας δίχρονος κινητήρας από την West Bend Company ήταν αρκετά για να δημιουργήσει αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως go kart. Από την πρώτη κιόλας δοκιμή στο Echo Park φάνηκε πως κάτι όμορφο θα συμβεί με αυτήν την ιδέα. Οι θεατές που έσπευσαν να δουν  το περίεργο όχημα ήταν μερικές εκατοντάδες. Έξι δεκαετίες μετά η επιβεβαίωση  του εγχειρήματος είναι αδιαμφισβήτητη και αποτυπώνεται  στο πλήθος των οδηγών αγώνων που ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους από τα kart. Το 1958 ιδρύθηκε η εταιρία Go Kart Manufacturing Co. που όπως το λέει η ονομασία της άρχισε  την κατασκευή kart. Το 1959 η McCulloch ασχολήθηκε πρώτη με την κατασκευή κινητήρων προοριζόμενους αποκλειστικά για kart,  ο πρώτος εκ αυτών ονομάστηκε McCulloch MC-10 και δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα αλυσοπρίονο προσαρμοσμένο σε δίχρονο κινητήρα.

Περισσότερα...

   

Πρόσκληση

ΕκτύπωσηE-mail

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ

Ο ΣΟΑΑΒΕ  με αφορμή την εξέλιξη της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό προσκαλεί άπαντες τους αγωνιζόμενους, τα σωματεία και τα στελέχη αγώνων (αλυτάρχες,αγωνοδίκες τεχνικούς εφόρους) της Βορείου Ελλάδος και εκπρόσωπο της ΟΜΑΕ, σε ανοικτή γενική συζήτηση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο ATHINA περιοχή αεροδρομίου την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00.                 
H  παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη καθόσον στα θέματα που θα συζητηθούν θα υπάρχει και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας.

Θέματα προς συζήτηση:
•    Η θωράκιση των αγώνων στη βόρειο Ελλάδα
•    Ενημέρωση εκπρόσωπου της ομοσπονδιας για τα γεγονότα και η τοποθέτηση της ομοσπονδίας.
•    Ενημέρωση από στελέχη αγώνων για προβλήματα αγώνων και για τεχνικούς κανονισμούς.
•    Ενημέρωση από σωματεία για τα προβλήματα στην διοργάνωση και διεξαγωγή αγώνων.
•    Θέματα προβολής αγώνων και προτάσεις συνδέσμου.
•    Θέσεις αγωνιζόμενων.
   

Αγώνας ταχύτητας Τατόϊ 08.10.

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΓΩΝΕΣ - ΑΓΩΝΕΣ

Λίγα λεπτά μετά τις 9 άρχισαν την προθέρμανση των μηχανών, οι οδηγοί που έλαβαν μέρος στον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στο ΤΑΤΟΪ σήμερα κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.
Από τις χθεσινές χρονομετρημένες δοκιμές έχει προκύψει και η κατάταξη των οδηγών στην εκκίνηση και τους χρόνους όλων των οδηγών μπορείτε να δείτε εδώ

Περισσότερα...

   

Αγώνας ταχύτητας Τατόϊ - 07.10

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΓΩΝΕΣ - ΑΓΩΝΕΣ

Στο αεροδρόμιο Τατοΐου ακούστηκαν μετά από 35 χρόνια, οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Από το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να φτάνουν οι ομάδες με τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς και να παίρνουν τη θέση τους για τις δοκιμές. Οι οργανωτές (που είχαν ξενυχτήσει για να προλάβουν) κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες να τοποθετήσουν κατάλληλα, τα χιλιάδες ελαστικά με τα οποία οριοθετήθηκε η πίστα. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς και θεατές άρχισαν να φτάνουν από τις 8 το πρωί, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και οι περισσότεροι σαν να μην πίστευαν οτι έγινε δυνατό να αναβιώσουν οι αγώνες ταχύτητας του Τατοΐου. Ακόμα και οδηγοί αγωνιστικών μοτοσικλετών θεάθηκαν να κάνουν γύρους στην πίστα εξετάζοντας το ενδεχόμενο – προφανώς – να γίνουν και αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών στο μέλλον, όπως και κατά το παρελθόν.

Περισσότερα...

   

Αγώνας ταχύτητας Τατόϊ

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΓΩΝΕΣ - ΑΓΩΝΕΣ

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την αναβίωση των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων στο Τατόϊ. Το Σάββατο (αύριο) το πρωί 7 Οκτωβρίου 2017 αρχίζουν από τις 9:00 οι δοκιμές, (ελεύθερες και χρονομετρημένες) και θα έχουν ολοκληρωθεί ως (τις 16:00) το απόγευμα. Ανάλογα με την κατάταξη των οδηγών, το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017, από τις 9:00 θα αρχίσει η προθέρμανση μηχανών και οδηγών ανά κατηγορία και στη συνέχεια θα γίνουν οκτώ αγώνες όλων των κατηγοριών ως τις 16:00 το απόγευμα οπότε και θα έχουμε τους νικητές καθώς ο αγώνας μετράει για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Περισσότερα...

   

1η Δεξιοτεχνία Κιλκίς – Χρόνο ημέρας ο Κώστας Οικονομίδης

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΓΩΝΕΣ - ΑΓΩΝΕΣΗ Χώμα Κιλκίς «έχασε» την παρθενία της σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον 7ο γύρο του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος, στο ίδιο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια αγωνίστηκε τότε με Fiat Amico, ο ταχύτερος της ημέρας Κώστας Οικονομίδης σήμερα με Fiat Punto. Ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο της πόλης έκλεισε, ο κόσμος κατέκλυσε περιμετρικά τον χώρο διεξαγωγής της 1ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων και χειροκρότησε τις δύο προσπάθειες των 39 αθλητών. Με έντονο τον ανταγωνισμό, τις δυνατές συμμετοχές, τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, την εύστοχη γεμάτη χιούμορ παρουσίαση του αγώνα και τον πάρα πολύ κόσμο, το Κιλκίς έκανε την έκπληξη διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.

Περισσότερα...

   

Σελίδα 5 από 118

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>