LIVE RADIO SOAAVE 2017


ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

LIVE CHAT

50ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – Άξιζε

PDFΕκτύπωσηE-mail

Όσοι έχουν ασχοληθεί άμεσα ή έστω έμμεσα με μια διοργάνωση όπως είναι ένας αγώνας αυτοκινήτων με πανελλαδική εμβέλεια, ξέρουν και αναγνωρίζουν αυτήν την γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης που σε πλημμυρίζει μετά το πέρας του αγώνα. Το αποτέλεσμα που είναι ορατό σε όλους αφορά στην διέλευση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από τις ειδικές διαδρομές, αυτό όμως που δεν φαίνεται είναι ο συντονισμός και η οργάνωση των εκατοντάδων παντελώς διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων για παντελώς διαφορετικά πράγματα. Αυτό και μόνο ως γεγονός αναδεικνύει την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος αλλά και το κοστολόγιο που συνεπάγεται αυτής της πολύπλευρης όψης ενός αγώνα. Έτσι τα ευχαριστήρια από πλευράς του Α.Ο.Θ. είναι πάντα ειλικρινή αλλά ποτέ αρκετά.
Καταρχήν υπάρχει η Δ.Ε.Θ. - Helexpo που περήφανα έχουμε ως συν διοργανωτή και της οποίας η διοίκηση έχει αγκαλιάσει και βοηθήσει όχι μόνο το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αλλά και τον Α.Ο.Θ. συνολικά. Πως θα μπορούσε να οργανωθεί και να εκτελεστεί ένας αγώνας χωρίς την βοήθεια των εμπλεκομένων δήμων Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τέλος του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης); Πως θα έκλειναν οι δρόμοι και πως θα διεξαγόταν με ασφάλεια ένας αγώνας χωρίς την άδεια αλλά και την βοήθεια των εμπλεκομένων αστυνομικών και τροχαίων διευθύνσεων, των υπαλλήλων και των προϊσταμένων τους; Πως θα μπορούσε να διασφαλιστεί η έγκαιρη εφόσον χρειαζόταν αντιμετώπιση μιας φωτιάς αν δεν είχαμε στο πλάι μας το πυροσβεστικό σώμα με οχήματα και προσωπικό παρά το δύσκολο της εποχής; Και επειδή η ιστορία έχει δείξει αρκετές φορές την αναγκαιότητά τους, η παρουσία της ομάδας Ελλήνων Διασωστών Θεσσαλονίκης λειτουργεί πάντα θεραπευτικά και καθησυχαστικά. Μαζί τους με κοινό σημείο αναφοράς, δηλαδή την βοήθεια στον συνάνθρωπο η Interamerican και τα ασθενοφόρα Athens Ambulance.

Στο σημείο αυτό δεν γίνετε να μην αναφερθούμε στον εθελοντισμό που είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε διοργάνωσης και μας χαρακτηρίζει ως λαό. Αφανής ήρωες προφέρουν χωρίς να προβάλλουν εαυτόν ή να προβάλλονται, παραμένουν ανώνυμοι στους πολλούς είναι όμως επώνυμοι στην μνήμη του Α.Ο.Θ.

Από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής θα ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε σκέψη διεξαγωγής αγώνα χωρίς τους απαραίτητους πτυχιούχους κριτές, ενδιαμέσους και φύλακες, χωρίς τον έμπειρο αλυτάρχη και τον βοηθό αυτού, τους τεχνικούς εφόρους, τους αγωνοδίκες, τους χρονομέτρες και τον παρατηρητή ασφαλείας. Αδιανόητη είναι και η σκέψη να ξεκινήσει η οργάνωση ενός αγώνα χωρίς την απολύτως αναγκαία και καθ’ όλα έμπειρη γραμματεία, η οποία ξέρει να διαχειρίζεται όχι μόνο τις παραλίγο «καταστροφές» αλλά και τους ανθρώπους. Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αγώνα είναι οι πλοηγοί και ουραγοί που βεβαιώνονται πως όλα και όλοι είναι στις θέσεις που πρέπει να είναι έτσι ώστε να μην συναντήσει καμία έκπληξη το αγωνιστικό που θα εκκινήσει στην ειδική διαδρομή.

Ας υποθέσουμε όμως πως έχει κανείς τακτοποιημένα όλα τα παραπάνω θέματα. Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους αυτών κάθε διοργάνωση θα ήταν σαν ένα ιδιωτικό πάρτι κεκλεισμένων των θυρών. Η βοήθειά τους είναι ανεκτίμητης αξίας είτε αυτοί είναι υποστηρικτές επικοινωνίας είτε ενδιαφέρονται δημοσιογραφικά να προβάλλουν αυτό το πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον δύο εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. τίμησαν το 50ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους, ο μεν Κώστας Στεφανής από την εκπομπή αυτοκινήτου Traction παρουσίασε τα πληρώματα κατά την διαδικασία της εκκίνησης και ο Κώστας Χριστόπουλος από την εφημερίδα GO παρουσίασε την τελετή απονομής των Κυπέλλων.

Τέλος οι υποστηρικτές μικροί ή μεγάλοι, της αγωνιστικής οικογένειας ή όχι, με διαφήμιση μεγέθους κάρτας ή ολοσέλιδης καταχώρησης, νονοί μιας ειδικής διαδρομής ή ολόκληρου του αγώνα, είναι αναμφιβόλως και ανεξαιρέτως ένας σημαντικός πυλώνας του Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που όπως είπαμε έχουν τον πιο άχαρο ρόλο σε αυτήν την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον ρόλο της κάλυψης μέρους των εξόδων. Στο χρυσό επετειακό 50ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αυτόν τον ρόλο επωμίστηκαν καταρχήν ο μέγας χορηγός Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας που αν και εκτός της αγωνιστικής οικογένειας έδειξε πως είναι μια εταιρία με όραμα χωρίς αποκλεισμούς. Μια εταιρία που φάνηκε από τα λόγια του Γενικού Διευθυντή κ. Federico Regola πως αντιλαμβάνεται την σχέση της με την πόλη αμφίδρομη και δια δραστική. Δίπλα μας ήταν όμως για πρώτη φορά και τα ελαστικά Maxxis πίσω από την οποία «κρύβεται» η εταιρία Παπαδιαμάντης Α.Ε. Της αγωνιστικής οικογένειας είναι η εταιρία Λιπαντικών RS200 του κ. Σάββα Παπαντωνίου η οποία είναι στο πλευρό του Α.Ο.Θ. τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, σε αυτήν αλλά και σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Επειδή δεν είναι ποτέ αρκετά, ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί ξανά άπαντες χωρίς εξαίρεση για την όποια συνεισφορά τους και από όποιο μετερίζι.