LIVE RADIO SOAAVE 2017


ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

LIVE CHAT

5η Ανάβαση Κορυλόβου – Νικητής ο Yuliyan Teliyski

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΓΩΝΕΣ - ΑΓΩΝΕΣ


Η πρόγνωση καιρού έμοιαζε ουτοπική αφού «έδινε» βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους μάλιστα ισχυρές την στιγμή που το Σάββατο οργανωτές, συμμετέχοντες και θεατές έλιωναν στην ζέστη. Το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε τους πάντες όπως ακριβώς προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία, ισχυρή βροχόπτωση με μηδενικές πιθανότητες ηλιοφάνειας. Άγιο είχαν όμως όλοι καθώς η βροχή σταμάτησε και η ειδική άρχισε να στεγνώνει σημαντικά δίνοντας ανάσες ελπίδας στους οργανωτές για έναν όμορφο χωρίς απρόβλεπτα αγώνα. Έτσι η εξέλιξη ήταν ομαλή χωρίς προβλήματα με εξαίρεση δύο «παραφωνίες»,  η πρώτη ήταν η ημίωρη περίπου διακοπή του αγώνα στο πρώτο σκέλος λόγω της ευτυχώς αναίμακτης εξόδου στην Κ3 του Βούλγαρου Alexander Iordanov Dimitrov με Citroen Saxo VTS και η δεύτερη η απαγόρευση να χρησιμοποιήσουν οι θεατές το αυτοκίνητο στην «κοπάνα» που οδηγεί στην Κ9, την  φουρκέτα όπου βρίσκεται ο σταυρός και μαζεύει πλήθος κόσμου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο περσινός κυπελλούχος Κώστας Λαζαρίδης με Mitsubishi Lancer Evo VIII κάνοντας τον απόλυτο χρόνο, παραχώρησε όμως  την νίκη στον  Yuliyan Teliyski με Mitsubishi Lancer Evo IX ο οποίος έκανε την διαφορά στο πρώτο και γλιστερό σκέλος του αγώνα. Την τρίτη θέση στο βάθρο κατέκτησε ο  Δημήτρης Κατσαρός με  Mitsubishi Lancer Evo IX. Τις θέσεις 4 και 5 στην FST μοιράστηκαν οι Σγουρής  Μπαλάσης με Toyota Corolla και  Κώστας Δαμαλάκης με Renault Megane.
Στην FSA εύκολη νίκη από τους Γιάννη Στοίλα με Opel Ascona και Αθανάσιο Αποστολίδη με Cirtoren AX πήρε ο Stefan Pedev Stoev με Honda Civic 2000. Εύκολη νίκη όμως πήρε και ο ταχύτατος Γιάννης Κωνσταντινίδης με Citroen ZX 16V, με τον ανταγωνισμό να ακολουθεί χωρίς ελπίδα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το Seat Ibiza ο Λάκης Αχιλλέας, στην τρίτη θέση  ο Νίκος Τριχίδης την Citroen Xsara και στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Παρασκευαίδης το Peugeot 306.
Ο Κώστας Κουτσοδήμος έδειξε το ταλέντο του κερδίζοντας με το Peugeot 106 την κατηγορία έως 1600 κ. εκ.  μπροστά από τους  Κώστα Αναγνωστάκη με Suzuki Swift Sport και Χάρη Δήμο με Citroen Saxo. Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Γιουβανίδης με Citroen Saxo και Γιάννης Γιαλούρης με Suzuki Swift. Κύπελλα, τιμής ένεκεν πήραν οι «Πορτοκάλης» και Απόστολος Παύλου που συμμετείχαν με τις μοναδικές και αναμφισβήτητα όμορφες  Lancia Integrale. Ο Ο.Φ.Α.Δ. πρωτοτύπησε δίνοντας στους  συμμετέχοντες  ένα «λάβαρο» στο οποίο είχε τυπωθεί μια αγωνιστική φωτογραφία τους από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Έκπληξη όμως ήταν και η απονομή κυπέλλου στις τρεις πρώτες λέσχες των οποίων οι οδηγοί συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς. Για την Λ.Α.Β. που κατέλαβε την τρίτη θέση το Κύπελλο παρέλαβε ο Μπιλαδέρης Jr., για τον Α.Ο.Θ. που βρέθηκε στην δεύτερη θέση  ο Ευθυμιάδης Χαράλαμπος και τέλος για τον ΟΦΑΔ που πήρε την πρώτη θέση ο Θεόδωρος Παλαιόπουλος.
Επόμενος αγώνας η 2η Ανάβαση Λιβάδι την οποία θα διοργανώσει ο Α.Ο.Θ. στις 1 και 2 Ιουλίου. _Γ.Π.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ